Logo Burgevoogd

Is het iets voor jou?

 

Je bent nog geen 18 jaar. Je woont in een gezinshuis of in een instelling, op een leefgroep. Je hebt een voogd die bij een gecertificeerde instelling voor jeugdbescherming werkt. Die voogd neemt allerlei belangrijke beslissingen voor jou. Bijvoorbeeld over je school of over medische behandelingen.

 

Jouw voogd is een beroepskracht die in dienst is bij een instelling. Dat kan goed werken. Maar het heeft ook nadelen. Misschien heb je ondertussen alweer met je derde of vierde voogd te maken. Of je kunt eigenlijk niet zo geweldig met je voogd opschieten. Misschien ken je iemand uit je omgeving die eigenlijk veel beter jouw voogd zou kunnen zijn. Iemand uit je familie, of iemand die je al langer kent. Een betrouwbaar iemand, die er wil zijn voor jou.

 

Bespreek dit met je huidige voogd. Of vraag zelf aan die persoon of hij of zij burgervoogd over jou wil worden en stap vervolgens samen naar je huidige voogd.

 

Om de voogdij over te dragen van je huidige voogd naar een burgervoogd is een uitspraak van een kinderrechter nodig. Je huidige voogd draagt de voogdij dan over aan de burgervoogd. Je kunt dat het beste in goed overleg samen afspreken. Dan gaat die overdracht soepel en zonder problemen.

 

Contact

  • Denk je erover na om een volwassene in je omgeving te vragen om burgervoogd van jou te worden? Leg je vraag voor aan je huidige voogd.
  • Kom je er niet uit? Vraag dan om hulp bij de Alliantie Burgervoogdij.

 


* verplicht